söndag 15 september 2013

Semifinal Dalhem - Skogås

Uppstigning 7.45 och dags för frukost, promenad till hallen och 10.00 blåste domarna igång för semifinal mot Skogås.

De första anfallen ser riktigt krampaktiga ut och vi kommer inte alls till framåt, vi tar fel beslut anfall efter anfall. Bakåt står vi på hälarna och står mest och tittar på medan Skogås spelar anfallsspel. När vi ligger under med 0-4 tar vi en time out för att skaka om och väcka tjejerna. Efter nio minuter sätter Emma dit vårt första mål, äntligen! I anfallet efter får Sara straff och i slutet av första halvlek får vår andra 98a "Granen" tag i en retur, kastar sig in och sätter dit bollen. Men det hjälper inte när vi läcker som såll bakåt. Julia kommer dock in och visar hur man spelar ett aggressivt försvar. I halvlek ligger vi under med 5-12, vi har alltså gjort fem mål på 20 minuter. KATASTROF!

I halvleksvilan pratar vi om vad det är som händer, är det här verkligen Dalhems if? Är det såhär vi vill spela? Tjejerna knyter näven och bestämmer sig för att hämta upp det här sjumålsunderläget och ta sig till final, vi kan om vi vill!

När domaren blåser igång andra halvlek är det ett helt annat Dalhemsgäng på banan, de lyser i  ögonen på tjejerna. Emilia skjuter in ett mål, Emma bryter i försvaret och kontrar. helt plötsligt har vi hämtat in tre bollar på en och en halv minut. Skogås tar time out och vi visar att vi är på banan igen. Anfallsspelet lossnar,  vi satsar för varandra och släpper boll och Pi gör mål från sin kant. Emma och Sara kontrar in ett par bollar och väggar sig igenom Skogås försvar. När Sara skjuter in sin andra straff står det 14-17 och den återstår 10 minuter av matchen. När Claudia gör mål på vårt 6-5 spel och Lotta gör en kanonräddningar i målet står det 17-17. Vi lyckas vinna tillbaka bollen när det är 15 sekunder kvar. Vi trycker på och Louise kommer i skottläge och bollen går i ribban och domaren blåser av matchen. Sudden väntar...

Det är uppkast om vem som ska få börja anfalla och Louise visar upp sin fina spänst och tar bollen i luften. Vi kommer till skott, missar. Skogås kommer upp i anfall, får spela runt ett bra tag, kommer till skott och Lotta räddar. Sara kommer på genombrott, får en knuff i luften och missar mål. Men vi fixar ett försvar till och i anfallet efter satsar Emilia fram och gör ett riktigt snyggt inspel till Claudia som sätter dit bollen. FINAL!

Trots en katastofal första halvlek visar ändå tjejerna på stor lagmoral. De går in och bestämmer sig att som lag kan de vända matchen, trots stort underläge. Nu väntar Göksten i final och jag gissar att de är ganska sugna på revanch efter gårdagen. Finalen spelas 14.00, håll alla tummar och tår för att tjejerna vaknat till dess ;)