lördag 14 september 2013

Dalhem - Göksten

Då var det dags för helgens värdemätare, Göksten är nämligen regerande Sverigemästare. Vi får sämsta möjliga start på matchen då Pi oturligt åker på en utvisning i första spelminuten. De får straff och sätter dit den, dock spelar vi ett riktigt bra 5-6 spel både framåt och bakåt. Efter åtta spelade minuter leder vi med 4-1, mycket tack vare Lotta som spikar igen totalt i målet. Vi spelar på bra och vi får in bollen till Claudia som vrider runt, kommer loss från sin spelare och visar hur stark hon är. Erika som är en av de 98orna vi har med oss i helgen gör ett bra inhopp där hon behåller lugnet, satsar och släpper vidare bollen, hon får dessutom in ett mål som hon skjuter i steget helt oväntat, kul! I halvlek leder vi med 8-7.

Efter ett par minuter spelade och ställningen är 9-9 åker Sara ut på en billig utvisning och vi tappar ledningen, det står nu 9-12 på tavlan. Vi har verkligen domarna  emot oss, det var som de hade bestämt sig för att vi inte skulle få vinna. Det blev tillslut så uppenbart att både Gökstens ledare och hela publiken reagerade på de konstiga domsluten mot oss. Vi kämpar och krigar oss tillbaka, Claudia sticker på kontring och får en perfekt passning av Sara. I nästa minut ser Emma spelet och gör en klockren brytning i försvaret, hon får vidare bollen till Sara som kommer på ett starkt genombrott. Vi kommer in ett stimm där vi får till det hela tiden, Louise stänker dit bollen i krysset samtidigt som Sara stegar förbi tre spelare, får mål och utvisning med sig när det återstår fyra minuter. Tjejerna visar upp en enorm vilja och lagmoral som är fantastiskt kul att se. Med en minut kvar sätter Julia ett psykologiskt viktigt mål och ställningen är 21-18. Göksten gör mål med 30 sekunder kvar och vidtar en time out för att lugna ner tjejerna. Därefter spelar vi bara av de sista sekundrarna och vinster var vår 21-19 slutar denna galna handbollsmatch.

En psykologiskt viktig vinst som fick tjejerna att inse att de faktiskt tillhör Sverigeeliten i sin åldersklass. De är så individuellt skickliga och har dessutom utvecklat ett fint lagspel där de sätter varandra i läge. Kan ju tilläggas att en av våra fantastiskt duktiga 9-meters spelare inte är med och spelar denna helgen. Therese har haft problem med sitt knä och vilar för att inte riskera något inför SM. Det finns alltså mer att hämta!

Nu blev vi etta i gruppen och spelar därmed semifinal imorgon klockan 10.00.

Ni som inte fick möjlighet att se matchen kan nu få den möjligheten. Rose-Marie har nämligen filmat matchen om någon är sugen så säljer hon den till högstbjudande, någon som är sugen? Pengarna går till lagkassan ;)