fredag 13 september 2013

Dalhem - 261 Ankaret

Dags för säsongens första match och det märktes att tjejerna var sugna på att lira lite handboll. Vi startar med ett riktigt grymt 3-2-1 försvar där vi får stor utdelning och snor många bollar och drar ifrån till 5-1. Tjejerna hade spring i benen och får till ett par riktigt snygga kontringar på vänsterkanten. Det står 7-2 efter åtta spelade minuter. Extra kul är det att se hur tjejernas individuella teknik utvecklats, tex kommer Julia in med bollen på linjen och kämpar för att komma till skottläge, kommer inte loss och drar istället bollen bakom ryggen och in i mål, helt galet bra och stort jubel i hela hallen. Några minuter senare får Josse ut bollen på kanten, pressas ut till ett riktigt dåligt läge, hon satsar från dödvinkel, slänger sig in och skruvar in bollen runt målvakten, grymt! I slutet av första halvleken tappar vi koncentrationen några minuter och tappar in ett par bollar, men vi  leder ändå tryggt med 11-9.

I andra halvlek fortsätter vi att prova det vi tränat på under sommaren, två andra försvarsspel och ett par kombinationer framåt som direkt resulterade i mål. Sara gör det fantastiskt både med genombrott och skott utifrån, Emilia fick till ett par riktigt snygga genombrott och Julia krigar på både bakåt och framåt. Vi testar en ny grej framåt som vi tyvärr inte fick rätt på alls, där får vi ett par mål emot oss direkt, men då detta är en träningsturnering är det nu vi ska prova och träna i matchsituation. Matchen slutar tillslut med sju bollars vinst, 21-14. En fantastiskt fin första match, både för säsongen och en härlig start i denna turnering. Tjejerna har så mycket fin handboll i sig och när de får ut det som lag, som de stundtals får idag kan det här bli hur fantastiskt som helst.

Nu är det duschning och kvällsfika som gäller innan John Blund kommer och hälsar på. Morgondagens match är inte förrän kl 12 imorgon, så en skön sovmorgon väntas :)