lördag 14 september 2013

Dalhem - Uppsala

Dagens första match spelades nyss mot blåklädda Uppsala. Ett skolat handbollslag med en duktig vänsternia. Vi får ingen bra start på matchen utan hamnar i underläge med ett par bollar. Sara drar på sig en utvisning efter en fin satsning och vi kan metodiskt jobba ifatt till 5-5. Efter 12 minuter skjuter Louise ett fantastiskt fint skott rätt upp i krysset och ställningen är nu 9-9. Vi avslutar halvleken med en Polack där vi håller i bollen, satsar och släpper vidare bollen, till sist hamnar den hos Sanna som sätter den från högerkanten. I halvlek står det 11-12.

Vi börjar andra halvlek riktigt bra, Sara skjuter in den i kryssen när vi har handen uppe, Pi gör mål mellan benen på målvakten, Louise gör ett grymt genombrott och Emilia gör sitt fruktade vikskott som får målvakten att se helt vilse ut i målet. Helt plötsligt leder vi med 17-13. Vi köttar på ordentligt i försvaret och stackars Uppsalatjejera får de inte lätt, de smäller något otroligt bakåt och de har inte en chans att ta sig förbi trots att de är en man mer än oss, COOLT! Matchen slutar 23-18 och vi vinner komfortabelt med fem bollar trots att vi provar nytt och spelar runt på alla spelare

Nu blir det lite käk innan den riktiga värdemätaren, Göksten som blev svenska mästare. Hoppas på en tuff och härlig handbollsmatch!