måndag 26 mars 2012

Rask summering av B-flickor

Artikel hämtad från http://alltomhandboll.nu/arkiv/rask-summering-av-b-flickor#fbc

AOHs B-flicktippare Rolf Rask summerar klassens finalspel: “Gökstens BK tog det första USM-guldet i klubbens historia och man gjorde det storstilat genom att gå obesegrade genom turneringen”.

Jag hade i och för sig höga förväntningar på detta finalspel i och med att B-flickorna är en riktigt bra årgång i svensk handboll. Det märktes redan under första dagens spel att mina förväntningar skulle infrias och det märktes också att många lag hade nerverna utanpå tröjorna, vilket gjorde matcherna jämnare än jag någonsin kunnat ana.

Nu är ju dessa tjejer bara 14-15 år och massor av saker rör sig i huvudena. Det är många år kvar tills dem ska vara på toppen av sin utveckling, men många tjejer visar redan nu att dom är en bra bit på väg.
Extra kul var det också att se Gustavsberg och Pandora som verkligen gav allt i matcherna och lyckades överraska motståndarna rejält.
Det var dock lite synd att man inte fick chansen att se fler matcher i klassen, då spelschemat lagts så att man spelade på olika arenor vid samma tider i de flesta fall.

1:a Gökstens BK
Värdiga mästare, som gjort en helt fantastisk resa genom detta USM och är ett mycket starkt kollektiv. Laget spelade stabilt under helgen, men var precis som alla andra lag tagna av stundens allvar i matcherna. Styrkan i kollektivet och en vilja att kämpa ända ”in i kaklet” i varje match gjorde att guldet mycket välförtjänt hamnade i Torshälla.

2:a Torslanda HK
Lika välförtjänt 2:a i detta USM, laget förlorade bara en match (finalen) under hela turneringen. Laget hade dock svårt att komma upp i ”normal” standard under turneringen och det var väl egentligen bara i semifinalen som man lyckades hålla uppe spelet under hela matchen. Laget har trots allt gjort det fantastiskt bra och fick med 4 st. spelare i ”All star team” och MVP, vilket är mycket starkt.

3:a IK Sävehof
En riktigt rolig överraskning och mycket bra gjort av dessa Partille tjejer. Laget har en enorm bredd och spelade en riktigt bra handboll under helgen. Utvecklingen på detta lag har varit mycket bra under senare tid och jag är inte ett dugg förvånad om laget finns med i slutstriden även som A-flickor.

4:a IK Pandora
Pandora var den riktigt stora överraskningen under helgen och svarade för otroligt bra prestationer i alla matcher. Jag tippade laget som 8:a och det är bara att lyfta på hatten för detta lag från Ystad.

5:a Önnereds HK
Önnered hade svårt att få igång spelet under första matchen mot ett starkt Pandora, men spelade sedan upp sig och var en hårsmån från att ta en semifinalplats. I matchen om 5:e-6:e plats så gjorde man en mycket stark avslutning som jag är övertygad om att laget tar med sig in i framtiden.

6:a Gustavsbergs IF Handboll
Ytterligare en positiv överraskning denna helg. Laget spelade med en härlig energi och var bara några sekunder från att säkra en semifinalplats. Nu gjorde man en fantastisk turnering och jag är säker på att laget är mycket nöjda med denna placering när man ser tillbaka på säsongen.

7:a Skogås HK
Skogås är nog en aning besvikna efter helgens spel och hade nog inte förväntat sig att spela en match om denna placering. Laget har en härlig moral och mycket fart och fläkt i spelet, men hade inte alltid full skärpa i avsluten. Jag är dock övertygad om att laget tar med sig erfarenheten från denna helg och gör det till någonting positivt för framtiden.

8:a Dalhems IF
Skånes ”stolthet” i åldersklassen fick inte alls till spelet under helgen och även om man var med länge i matcherna så var det inte alls den fart i spelet som man brukar ha. Jag tror att besvikelsen är mycket stor i Malmö just nu och det analyseras nog en hel del. Nu får laget fokusera på att samla krafterna för att ta ”revansch” i Prag cup om en och en halv vecka.

Inga kommentarer: