lördag 3 mars 2012

Helsingborg borta en lördag

Det var en tunn trupp som begav sig till Helsingborg idag för match i 95/96b serien. En match som började lite trevande från vår sida, tjejerna fick inte rätt på anfallet och passningarna och när det stod 4-0 bestämde vi oss för att ta timeout. Det blev lite bättre men i första halvlek låg vi under med 10-6. Vi försökte peppa tjejerna till att våga, känns som det sitter en mental spärr i huvudet på många spelare. Som vi sagt många gånger tidigare, så måste varje spelare se till att ta sitt ansvar och inte förlita sig på att någon annan gör jobbet.

Självförtroendet måste höjas hos en del av spelarna, de måste inse hur duktiga de faktiskt är. Kan vara ganska frustrerade som tränare när man ser en spelare som bara får ut ca 60-70% av sin fulla kapacitet.

Vi jobbar trots allt upp oss lite i andra halvlek och är bara två bollar ifrån. Men sedan börjar vi slarva igen och slänger bort flera bollar och OV kan dra ifrån igen. Efter slutsignalen står det 21-16. Att släppa in 21 mål är okej, men att vi bara gör 16 mål är inte godkänt och hör som tur är inte till vanligheten.

Matchens lirare: Någon som jag tycker gjorde en bra match idag var Claudia, hon kämpade och slet på linjen och fick bra utdelning. Gjorde några riktigt snygga vändningar och fixade både straffar och en utvisning.

Matchen mot Hässleholm imorgon (söndag) i 97a serien är tyvärr inställd. Så jag håller tummarna för att 98orna kan knipa två pinnar istället :)