lördag 17 mars 2012

AOH tippar SM steg 5.

Handbollssidan "Allt Om Handboll" har nu tippat hur de tror att det går i nästa helgs SM-finalspel i Norrköping. Så här skriver de på sin hemsida:


Då var det dags för det rafflande finalsteget för B-flickorna och det kommer att bli en kamp utan dess like mellan de deltagande lagen. Som jag ser det kan faktiskt sex stycken av lagen vinna hela USM, de enda lagen som jag tror får det lite tuffare är Pandora och Gustavsberg, men de kan garanterat ge de övriga lagen problem i enstaka matcher.

Grupp A
1. Gökstens BK
2. Dalhems IF
3. IK Sävehof
4. Gustavsberg IK HF

Här blir det en kamp mellan Göksten, Sävehof och Dalhem om platserna till semifinalerna. ”Gurra” har gjort det bra, men nu tar det stopp. Göksten har rutinen och det psykologiska övertaget på de övriga lagen. Dalhem kan spela riktigt bra när man får till det och då blir man livsfarliga. Sävehof blandar och ger, men har en väldigt hög högstanivå. Jag tror att Göksten håller för det stora favorittrycket och vinner gruppen och att Dalhem vinner med uddamålet mot Sävehof och tar andra platsen i gruppen. Sävehof blir trea och ”Gurra” fyra.

Grupp B
1. Torslanda HK
2. Skogås HK
3. Önnereds HK
4. IK Pandora

Här blir det också en ”trekamp” mellan Skogås, Torslanda och Önnered medan Pandora får finna sig i att fokusera på att spela bra matcher mot riktigt bra motstånd. Skogås har gått som tåget i USM och ser vassa ut. Torslanda har också gått riktigt bra och bör kunna hålla sig väl framme här. Önnered är ett riktigt cuplag som alltid presterar bra resultat när det verkligen gäller. Här tror jag att Torslanda vinner gruppen knappt före Skogås som också tar andra platsen med minsta möjliga marginal före Önnered. Pandora får fokusera på matchen om 7-8:e plats.

Semifinal 1: Göksten-Skogås
Semifinal 2: Torslanda-Dalhem
Match om plats 7-8: Gustavsberg-Pandora
Match om plats 5-6: Sävehof-Önnered
Bronsmatch: Dalhem-Skogås
Final: Göksten-Torslanda

SÅ HÄR BLIR SLUTPLACERINGARNA:

1:a GÖKSTENS BK
Göksten har länge varit åldersklassens drottningar och vunnit det mesta som man ställt upp i. Laget spelar en fartfylld handboll med mycket rörelse och fantasifulla spelmönster. Mest framträdande spelare i laget är Hannah Flodman och Jennifer Wallin som båda två har mycket fantasi och är otroligt tekniska, men det är i kollektivet som laget har sin stora styrka och det gäller för moståndarna att verkligen orka springa hela matchen för att kunna matcha detta lag. Jag tror att Göksten springer sig igenom detta slutspel och står som segrare när helgen summeras.

2:a TORSLANDA HK
Är ett lag som bygger mycket kring ett starkt försvar och målvaktsspel. Målvakterna Isabella Mouratidou och Emma Johnson kommer att ha en mycket avgörande roll för lagets framgångar. Framåt så handlar det mycket om Kajsa Lindström och Andrea Wester som båda är matchvinnare av hög kaliber. Laget har som sagt sin absoluta styrka bakåt, men anfallsspelet som bygger mycket på högt tempo kan i sina bästa stunder få många försvar på fall.

3:a DALHEMS IF
Var otroligt bra under c-ungdomstiden och hade sedan något mellan år innan man på nytt fick fart på laget och nu är man bättre än någonsin. Mest framträdande spelaren i laget är ”storstjärnan” Sara Olofsson som är ett riktigt kraftpaket, som har det mesta i kunskapsväg. Man har också en duktig spelare i Claudia Begic som är riktig lurig när hon är på rätt humör. Ska Dalhem lyckas bra denna helg så måste laget spela på topp och Sara Olofsson vara riktigt bra och båda dessa saker tror jag laget fixar till denna helg.

4:a SKOGÅS HK
”Stockholms stolthet” i åldersklassen är ett lag som i allra högsta grad lever på bredden i ett bra kollektiv. Man har visserligen några spelare som sticker ut i Ellen Mårdsjö, Rebecca Åkerlund och Elin Pilgren, men styrkan tycker jag ligger i anfallsspelet och då i synnerhet rullningsspelet där man är riktigt bra. En annan styrka är uppspelen där man trycker riktigt bra så fort tillfälle ges.

5:a ÖNNEREDS HK
Laget blandar och ger en hel del i seriespelet, men när det blir cupspel så växer laget rejält. Styrkan ligger i försvarsspelet där man är riktigt starka och det är inte många skott som går igenom deras mittblock. Framåt så är det Michaela Sandberg, Evelina Källhage och Emma Hodzic som är tongivande. Samarbetet mellan dessa tre musketörer är mycket sevärt och nyckeln till Önnereds framgångar under helgen.

6:a IK SÄVEHOF
Har en mycket bra bredd i sitt lag och lever mycket på ett hårt tryckspel där man sätter ett hårt tryck på motståndarna och ofta kommer till genombrottsläge på tvåorna. Rebecka Grimberg är den stora stjärnan i laget och hennes inspelsfantasi till M6 är mycket sevärd. Mimmi Eliasson är också sevärd med kraftfulla genombrott som främsta styrka. För att Sävehof ska lyckas denna helg så måste breddens motivationsnivå vara på topp, så att de kan ge det där lilla extra för att avlasta Rebecka och Mimmi. Får Sävehof allt att stämma så kan de rent av gå hela vägen!

7:a GUSTAVSBERG IF HK
Laget har gjort det fantastiskt bra i och med att man finns med i steg 5! Laget består av en hel del 98:or som verkligen har lyft detta lag till nya höjder. Laget spelar mycket på att sätta sina ytter 9:or i man-man läge mot sina tvåor och där är man riktigt bra. Wilma Sjödahl är en urstark spelare som motståndarna får se upp med. ”Gurra” kommer dock få en tuff helg när man nu möter ”gräddan” av 97-lagen i Sverige.

8:a IK PANDORA
Ett riktigt bra lag från Ystad som också är ett blandat 97/98 lag som varit urstarka i årets USM. Laget spelar en ganska fyndig handboll med långa anfall som skapar lite panik hos moståndarna som lätt går bort sig i ren frustration. I Pandora finns det inte i mitt tycke några riktigt dominerande spelare utan det är mer ett malande kollektiv som tar sig an motståndarna. Precis som ”Gurra” så kommer helgen att bli tuff för detta lag, men laget kan säkert vara med en bra bit in i en del matcher.



1 kommentar:

Anonym sa...

Tss, ni kommer inte komma trea... Ni vinner hela skiten!! Om vi åker ut mot er så får ni faktiskt lov att vinna ;) Lycka till!!

//C i Aranäs F-97 ;)