onsdag 21 mars 2012

Inför finalsteget - reportage!

Inför helgens finalsteg så har alla deltagande lag fått svara på en rad olika frågor. Här nedan är en sammanställning från svaren, det är hämtat direkt från svenska handbollsförbundets hemsida.


1. Hur är läget i laget såhär lite mer än 3 veckor innan steg-5?


Gustavsbergs IF HKLäget känns bra. Vi har haft en veckas vila på sportlovet och dragit igång igen med full fart. Alla är skadefria och det känns som vi bara kan rulla på.

Gökstens BKInga skador/sjuka, alla tränar på som vi ska. Ser bra ut.

Dalhems IFEn skadad spelare och många sjuka, det är ju den perioden. Annars är det som vanligt, god stämning i truppen och full fart på träningarna.

IK SävehofVi har en laddad, vältränad, skadefri och mycket förväntansfull trupp.

Skogås HKLäget är bra, några småsjuka men dem tillfrisknar snart. Och man märker hur de känner att helgen dem längtat efter snart är här.

Torslanda HKLäget är bra och vi har precis gått ur en ganska hård träningsperiod som gör att vi är lite tunga i benen för tillfället
Självklart så har det varit en hel del sjukdomar, men det är ju något som har påverkat/påverkar alla i vårt avlånga land just nu.

IK PandoraBara bra. Vi har fått tillbaka de som tidigare var skadade och de brinner av spelglädje.
 
 
 

2. Hur kommer laget att förbereda sig inför steg-5?


Gustavsbergs IF HKVi har planerat in en match för USM-truppen för att finslipa på detaljerna innan vi åker. Fortsätta träna på att svetsa samman truppen eftersom vi är en blandning av 97/98 tjejer. Finslipning helt enkelt.

Gökstens BKEfter steg4 delade vi upp dom 6 veckorna som var till steg5. 2v fys/teknik 2v explosivitet/försvar och de 2 sista veckorna uppställt/fas1-fas2. Och vi spelar/tränar inte med vax!

Dalhems IFInget speciellt. Även om huvudmålet i år har varit SM så är det den långsiktiga planeringen som går först. Spelarutbildning framför allt.

IK SävehofVi tränar på som vanligt men lägger extra fokus på attityd, aggressivitet och mental styrka. Alla lag som har tagit sig till steg 5 är bra. Det är den som lyckas hålla huvudet kallt och får flyt i spelet och vågar spela ut som kommer att lyckas. Det handlar om att ta fram glädjen, självförtroende och att släppa handbromsen! Man vinner inte om man är rädd för att förlora.

Skogås HKVi kommer förbereda oss som vanligt och träna på samma sätt som vi har gjort inför dem andra stegen. Och även jobba lite mentalt med tjejerna.

Torslanda HKVi har kört en ganska tuff träning under en period och kommer nu att köra mer balanserad träning för att pricka in formtoppen till SM-helgen.

IK PandoraVi tränar tuffare fys pass och tar inte så allvarligt på serien.


3. Kan ni göra en kort redogörelse för er resa fram till steg-5, hur har ni spelat i de andra stegen, hur har motståndet varit?



Gustavsbergs IF HKSteg 1 spelade vi på hemmaplan och det var också första matcherna som USM-truppen spelade tillsammans. Vi går vidare som tvåa efter att spelat oavgjort mot RP i avgörande, det gav en bra fingervisning om vart vi stod. Steg 3 blev långresa till Boden där vi blandar bra med mindre bra insatser, vilket vi lär oss mycket av. I steg 4 gör vi riktigt bra matcher mot väldigt olika typer av motstånd. I Hellton möter vi ett storvuxet lag med skyttar och i Kävlinge snabba spelare och riktigt bra kantspel. Play-off matchen mot Lidköping blir en jämn drabbning. Vi för matchen och har hela tiden ett försprång och matchen avgörs i man-man spel sista minuten.

Gökstens BKFör laget en resa med mycket press! Då "alla" bara tyckte vi skulle vara där.Vi kände alla hur det oket släppte efter semioffen. Har vart blandat motstånd i de andra stegen. Men det har vart bra då vi har kunnat spela runt på alla 15,så att alla känt sig delaktiga

Dalhems IFVi har haft en ganska behaglig resa. Sett över 40 minuter har vi varit det bästa laget i samtliga matcher. Vi har dessutom kunnat låta samtliga spelare spela i alla steg.

IK SävehofVägen till steg 5 har varit lite onödigt krokig – men desto roligare att vara här. I steg 1 blev vi grupptvåa efter knapp förlust mot starka Lidköping. Övrigt motstånd i steg 1 (Eslöv, Farmen och Norrköping) klarades av med säkra segrar.
Steg 3 slutade med en relativt enkel gruppvinst med flest gjorda mål av alla lag i steg 3 (81 st). Tuffaste motståndet här var hemmalaget OV Helsingborg som vi besegrade med 7 bollar.
Steg 4 blev en rysare – med lyckligt slut. Förlust mot ett för dagen mycket välspelande Aranäs sätter oss i en knivig situation där vår placering i gruppen inte längre enbart är beroende av vår egen prestation. Efter säkra segrar mot Vinslöv och Pandora lyckas vi bli grupptvåa på målskillnad men står inför tuff play-off match mot favorittippade duktiga RP. En stark laginsats med omänskligt mycket vilja ger oss vinst med 16-14.

Skogås HKVi hr gått runt på mycket folk alla tjejer har fått spela alla steg men då olika mycket steg 1 gick vi igenom väldigt enkelt steg stort sett samma med steg 3, Steg 4 inledde lite halvhjärtat från tjejerna då vi spelade lika mot Tyrold men det blev en riktig väckarklocka för tjejerna som sen visade vad skåpet ska stå resten av steget.

Torslanda HKVi har vunnit steg 1 och steg 3 med klar marginal och inte fått så tuffa matcher i dessa steg. I steg 4 så var det lite tuffare, men vi tog oss ändå vidare med god marginal.
Vi har under steg 1,3 och 4 spelat 11 matcher med en målskillnad på 290-91.

IK PandoraVårt spel under de tidigare stegen har varit lite upp och ner. Vi har verkligen blandat och gett.
Matchen mot Aranäs i steg fyra var nog vår bästa i så här långt i SM.
 
 
 

4. Är det några extra spännande spelare ni skulle vilja framhålla i ert lag? Vad är det som gör de extra spännande?


Gustavsbergs IF HKDet är stor blandning av spelare i truppen. Några är riktigt duktiga skyttar, några riktigt spelskickliga och vi har 6 meters spelare som sätter sina lägen. En del är grymma bakåt och det kan vara avgörande i många matcher. Därför är det svårt att peka på någon specifik spelare, utan det beror helt på vilket motstånd vi möter. Men visst finns det några riktigt ”iögonfallande spelare”.

Gökstens BKVi har enligt mig och många andra en otrolig bredd, vilket vi visat. Vårat lag 2 (Torshälla) gick till steg4 och åkte ur mot Skogås i en semioff. Alla i laget har chansen att ha en "dålig" dag, då kliver någon annan fram.

Dalhems IFSara Olofsson är en så komplett en b-flicka kan vara. Behärskar allt.
Lotta Kornö är en stor placeringssäker målvakt som kan bli hur bra som helst.
Emma Antelj om hon spelar (skadad) är en kantspelare av allra högsta klass. Bra spänst, bra avslut.
I försvaret har vi två treor som är oerhört hårda i Claudia Begic och Julia Olsson.

IK SävehofVi har haft en otrolig utveckling av våra spelare som finns med i steg 5 och har med två spelare på varje position. Härutöver har vi ett antal starka spelare som står utanför denna trupp pga att de i USM spelat med HK S-hof, som tog sig till steg 3.
Vår styrka är att vi har ett flertal spelare som kan avgöra matcher och vi kan lova många fina individuella prestationer.

Skogås HKAtt sticka ut spelare är inget jag gillar att göra utan vi är ett gäng med duktiga tjejer som älskar att vinna och utvecklas som handbollsspelare vi alla jobbar efter laget före jaget och har en grym lagkänsla som är härlig att se som tränare.

Torslanda HKVi har två av Sveriges absolut bästa målvakter i Isabella Mouratidou och Emma Johnson. Dessa två kompletterar och stöttar varandra på ett fantastiskt sätt. Sedan har vi Andrea Wester som är otroligt säker och speedig på sin kant. På 9-meter så har vi ett mycket kraftfullt skytte från Kajsa Lindström.

IK PandoraVad är det som gör de extra spännande?
De spelare vi vill hålla fram är: ALLA. De är ett härligt gäng som trivs ihop och som alltid är pigga på nya utmaningar.



5. Och till sist, varför kommer just ni att stå som segrare i 2012 års SM?


Gustavsbergs IF HKVi har en bra blandning av spelartyper i truppen och väldigt många vinnarskallar. Det gör att vi kan variera vårt spel och vi kommer att sälja oss dyrt i alla matcher.

Gökstens BKVi har det mest kompletta laget i FB klassen för året. Och tjejerna i laget blir inte byxis för den här uppgiften, vi kommer njuta hela helgen.

Dalhems IFVi har en oerhörd hög högsta nivå. Vi spelar en modern handboll med mycket fart och är oerhört svåra att göra mål på.

IK SävehofVår styrka är att vi har en bred trupp med minst 2 bra spelare på varje position. Detta gör att vi inte är beroende av någon enskild spelare och därmed inte heller så sårbara om skador och sjukdomar skulle inträffa. Vi är i fin fysisk form, har bra fart i spelet och många ess i rockärmen att plocka fram vid behov J. Att även IK Sävehofs dam- och herrjuniorer är i steg 5 ger en extra krydda till finalhelgen!

Skogås HKDet finns många faktorer för att vinna USM dels att ha en bra helg det ska funka det finns ingen match som man kan göra halvknackig utan man måste vara på tå från början.
Sen är den lagkänslan jag beskrev innan en väldigt storanledning att vi kan stå som segrare den 25:e mars, Och självklart att vi är ett bra handbollslag som älskar att spela tuffa matcher och vinna och känner jag tjejerna rätt kommer dem kriga tills dem dör för den där guldmedaljen.

Torslanda HKVi behöver mycket tur och en skadefri trupp för att lyckas med den bedriften. Vi måste också lyckas till 100% med vårt försvars- och målvaktsspel.

IK PandoraSe svaret på fråga 4.



Hämtat från http://www.handboll.info/sv/Nyheter/Egnanyheter/Ungdoms-SM2dagarkvarFlickorB/ 2012-03-21

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat Pillan! Du hittar allt! Gillar Skogås svar på fråga 4! Den inställningen skulle alla haft! Nu räknar vi timmarna och hoppas alla får en supertrevlig helg!/KiA