fredag 23 mars 2012

Dalhem - Sävehof

Första matchen är nu avklarad. Det var ett gäng nervösa tjejer som steg in på planen. Det märktes på spelet att det var mycket fjärilar i magen. Spelet flyter på och vi kommer till bra lägen som vi tyvärr bränner. Vi gör deras målvakt till en världsstjärna. I halvlek ligger vi under med 6-8. Vi försöker väcka tjejerna i omklädningsrummet och försöker få dem till att VÅGA vinna.

I andra halvlek tar vi många felbeslut och tjejerna gör det lite svårt för sig. Vi är inte riktigt med i anfallet och får inte in bollarna som vi brukar. När det är en minut kvar ligger vi under med två bollar, Sävehof tar time out och vi samlar tjejerna. Vi har fortfarande chansen och när tiden startar lyckas vi bryta bollen, kontra och göra mål. Vi går ut och plockar varsin spelare och Claudia lyckas få tag i bollen. Det är 20 sekunder kvar (en hel evighet i handboll) men ingen vågar ta ansvaret utan bollen hamnar tillslut ute hos Pi på högerkanten när det är en sekund kvar, hon lyckas få i iväg ett skott som målvakten tyvärr tar.

Matchen slutar 13-14 och förlusten är ett faktum. Vi möter de bästa lagen i Sverige och för att vinna måste vi spela på vår högsta nivå, vilket vi inte gör i dagens match.

Lotta gör en riktig kanonmatch och blir helt rättvist utsedd till matchens mest värdefulla spelare. Tack vare hennes fina räddningar hängde vi med i matchen.

Men det är inte kört än, nu gäller det att bryta ihop för att komma igen till matcherna imorgon. Nya tag !