onsdag 22 januari 2014

SM Steg 4

Då var det dags att gå in i den där härliga SM-bubblan igen. Vi har gått obesegrade genom hela resan och är nu i steg 4. Vårt delmål har i varje steg varit att bli etta i gruppen för att få en så gynnsam lottning som möjligt till nästa steg, något som vi lyckats bra med. Vi har kunnat spela runt på hela spelartruppen vilket också är en viktig del i lagkänslan inför fortsättningen. Förra gången vi spelade SM i rätt ålder så tog vi oss till Steg 5 och var någonstans nöjda där, nu är både vi och tjejerna riktigt sugna på att ta oss hela vägen.

Tyvärr drog ju Emma på sig en knäskada i steg 3. Hon kommer att magnetröntgas på fredagsmorgon och vi håller alla tummar för att det inte är något allvarligt. Sen var ännu en olycka framme på träningen i måndags då Johanna Grandins tumme åkte ur led. Efter besök hos läkaren blev det konstaterat att hon hade haft tur och klarat sig utan skelettskada, dock hade ledbandet fått sig en rejält smäll och hon kan därför troligen inte spela i helgen. Både Emma och Johanna är två starka spelare som vi kommer saknar på planen, men vi hoppas de kan göra sitt bästa från bänken och att de får möjligheten att vara med i steg 5 istället.

Det kommer bli en tuff helg med många matcher, men jag vet att tjejerna sitter inne på en enorm kapacitet, lyckas vi bara komma upp på rätt nivå denna helg så ska vi absolut ta oss vidare till steg 5. Från grupp 4 tror jag att det är vi och Göksten som är de stora förhandsfavoriterna till att ta sig vidare till finalspelet. Jag får dock lägga in ett varnande finger för både Önnered och Kärra som visat upp fina resultat.

Håll alla tummar för oss i helgen och som vanligt kan ni följa tjejernas resa här på bloggen. Bussen avgår från Söderkulla 12.00 på fredag.

Hej så länge! 

/ Pillan




Inga kommentarer: