lördag 25 januari 2014

Dalhem - Bålsta 22-12

Helgens första match, tjejerna var fulla av förväntan och det fanns säkert en hel del fjärilar i magen på några spelare.

Vi inleder matchen ganska nervöst och efter 6 minuter leder vi med 2-1. Vi försöker kriga oss in i matchen men deras målvakt gör en riktigt bra första halvlek. Louise kontrar in ett par bollar ute till vänster, Pi sätter sina kantlägen, Sara och Therese får in lite skott utifrån. Utan något vidare bra spel leder vi ändå med 9-4 i halvlek, mycket tack vare Lotta som gör många fina räddningar.

I andra halvlek går vi bort oss ett par gånger i försvaret innan vi tar tag i matchen. Sara gör en del fina satsningar och sätter dit straffarna. Emilia gör ett par härliga genombrott och Pi får till någon kontring. Spelet flyter på mycket bättre och helt plötsligt leder vi med 10 bollar. Vi kan vila några spelare och spela runt på hela truppen. Matchen slutade 22-12. Bästa målskyttar blev Sara med 7 mål och Louise på 5 mål.

Matchens lirare gick helt rättvist till Lotta som gör det mycket bra i målet. Första matchen är gjort och jag hoppas få se tjejernas fulla kapacitet i nästa match, kändes som vi gick på halvfart.

Nu är det käk, dusch och lite vila på hotellrummet innan kvällens match mot Aranäs som drar igång 18.30. Vad jag förstått så funkade livestreamen och ni var över 100 st som följt matchen, kul!