söndag 16 mars 2014

Dalhem - Tumba

Dags för placeringsmatch i idrottshallen mot Tumba. Vi startar matchen på ett fantastiskt bra sätt och får allt att stämma. Vi går direkt upp i ledning och efter fem minuter leder vi med 4-0 och Tumba tar time out. Därefter vaknar Tumbatjejerna upp och börjar få ordning på sitt skytte utifrån. Vi försöker med att gå upp i ett 5-1 försvar med Emilia ute som spets, det stör dem en del. I halvlek leder vi med 12-9.

I andra halvlek kommer Tumba snabbt ikapp och vi byter mål med varandra. Sara tar på sig ett enormt ansvar och bär fram ett annars lite skadedrabbat lag. Hon gör hela 12 mål i dagens match och visar vilken enorm vinnarskalle hon är. Julia åker ut på en utvisning med fem minuter kvar som tyvärr blir till en dubbelutvisning när Krister ifrågasätter domarens beslut. Vi håller ändå ihop det bra och Sara fixar två straffar och vi går upp i ledning 22-21. Tumba kvitterar med en minut kvar och vi tar time out. Handen åker upp ganska så fort och vi får ett skott på mål som tyvärr inte går in. I sista sekunden lyckas Tumba få ut bollen till deras högerkant som sätter dit vinnarmålet och de vinner med 23-22.

Det är bara att erkänna att vi inte har marginalerna på vår sida den här helgen. Emma knäskadad, Pi axelskadad, Johannas tumme ur led, Camilla precis tillbaka efter sin knäskada, Louise och Amanda förkylda och halvsjuka. Plus att Lotta fått dra ett tungt lass som ensam målvakt utan någon avlastning. Med det i tanken är det helt fantastiskt att tjejerna ändå lyckas ta en sjätteplats. Att vara nummer 6 i Sverige är inte så dåligt med lite distans. I mina ögon så är de här tjejerna nummer 1 i världen !