fredag 14 mars 2014

Dalhem - Sävehof

Första matchen och jag gissar att det var en hel del fjärilar i magen på många av våra spelare. En riktigt tuff förstamatch mot starka Sävehof som direkt tar kommandot med ett par bollar upp. Efter några minuter vaknar dock Dalhemstjejerna och jobbar sig sakta men säkert in i matchen. Vi stegar på bra mot deras 3-2-1 försvar och får ett par utvisningar med oss som vi utnyttjar bra. Sara och Louise förvaltar våra straffar och där är vi 100 procentiga idag. Vi hamnar lite lågt på våra 2or och deras h9 får skjuta in ett par enkla mål med sitt avstämda skott. I halvlek leder Sävehof med 12-10.

I andra halvlek tycker jag vi får upp farten lite bättre och Therese börjar äntligen skjuta utifrån, vilket direkt leder till enkla mål. Vi hamnar lite på hälarna bakåt och nu är det vår tur att spela med en man kort och det 5 mot 6 spelet tror jag faktiskt vi lyckas vinna. Spelet rullar på ganska bra och vi kommer till många bra lägen på kanterna, men vi är tyvärr alldeles för dåliga i avsluten därifrån idag. Jag saknade Emma på vänsterkanten idag, som tyvärr är knäskadad. Vi slarvar även en hel del i sista passen, vilket är ganska frustrerande när vi gör allt annat så bra. Sävehof straffar oss direkt med ett par enkla kontringar på slutet och det rinner iväg till 20-25 när matchen är slut.

En ganska tung förlust där vi förlorar på små marginaler. Men det finns mycket positiva bitar vi kan ta med oss och vinner vi de två matcherna imorgon kan vi ändå lyckas gå vidare till semifinalen som är vårt första delmål.

I dagens match vill jag lyfta fram Claudia som krigar på fantastiskt bra bakåt och Sara framåt, där hon styr upp det bra och sätter både sig själv och sina lagkamrater i fina lägen.