lördag 15 mars 2014

Dalhem - Skogås

En viktig match mot Skogås stod på schemat och antagligen avgörande om vilket lag som kan ta sig vidare till semifinal. Matchen börjar väldigt nervöst åt bägge håll, extremt mycket tekniska fel. Efter sju minuter står det endast 1-1 på tavlan. Vi spelar upp oss, spelet lossnar framåt och målen trillar in. De punktar bort Sara, trots en del bekymmer i början så löser vi det hyfsat. I halvlek leder vi med 11-7.

I andra halvlek var planen att gå in och döda matchen helt. Tyvärr blev det precis tvärtom, vi drar på oss utvisningar och straffar, vilket gör att Skogås helt plötsligt är ikapp och förbi. Vi använder oss av alla time-outer för att försöka lugna ner tjejerna och styra upp spelet igen. Men de klarar inte av att hantera situationen och pressen blir för stor på de spelare som är på planen. Vi slänger bort bollarna och Skogås kan kontra in ett par mål till i slutet. Vi hade det i vår hand men all heder åt Skogås som gör en fantastisk match. De vinner tillslut med 21-14.

Just nu är det extremt tungt att vi inte lyckas prestera när det väl gäller. Jag trodde att tjejerna skulle vara bättre förberedda den här gången men de blir alldeles för tagna av stundens allvar. Nu är chansen till semifinalspel nästintill borta och många av tjejernas drömmar likaså. Men som sagt så går världen inte under, det är inte nu som tjejerna ska vara som bäst, de är trots allt bara 16 år. Även om det är svårt att tänka så just nu...

Vi har en match kvar i gruppspelet mot Team Bohuslän 15.10. Vi får se om tjejerna lyckas ladda om till den matchen. Jag hoppas verkligen det !