lördag 29 december 2012

Ringsted-Dalhem

I kvartsfinalen mötte vi danska Ringsted som spelat i turneringens elitklass. Vi släpper deras linje lite för enkelt och kommer inte ut på deras skytte i mitten. Vi kommer inte riktigt till framåt heller och bränner på tok för mycket, men Sara och Pi är ändå de som lyckas bäst. Trots detta ligger vi bara under med 7-4 i halvlek.

Andra halvleken plockar de bort Sara vilket leder till att de blir luckor till de andra. Vi hämtar sakta med säkert upp underläget och det är en härlig känsla och glädje bland tjejerna på plan efter varje mål. Emma bjuder på handbollsgodis i form av en lobb och en knorr, kul att se! Med 15 sekunder står det 11-11 och vi får en straff. Vi bränner vår fjärde straff för matchen och de lyckas dessutom få in bollen i vårt mål när det är 1 sekund kvar, vilket betyder förlust 12-11, riktigt surt!

En lärdom från dessa dagar är att vi inte har råd att missa så mycket frilägen och straffar som vi gör. Det håller mot de sämre lagen men inte nu när vi har möter tjejer som är ett år äldre och som straffar oss direkt när vi missar eller gör ett tekniskt fel.

Trots detta har det varit lärorika dagar där vi mött blandat motstånd. Tjejerna är såklart besvikna men jag tycker ändå det är mycket positivt vi kan ta med oss också!

Nu är det några dagar ledigt innan träningen och serien drar igång igen. Till påsk väntar nästa äventyr: BERLIN, något som jag vet att tjejerna ser fram emot :)