torsdag 27 december 2012

Eslöv-Dalhem

Det var dags att möta Eslöv 96or i kvällens sista match i Bollhuset. Det var en ganska rörig första halvlek där vi inte riktigt får tag i deras linjespelare bakåt. Framåt så spelar vi osäkert med många tappade bollar och centimetrarna var inte alls på vår sida, jag överdriver inte om vi hade fem-sex skott i stolpen och ribban.

I halvlek ligger vi under med 5-4 och bestämmer oss för att sluta tveka och spela i sidled och gå på mål istället. Emilia gör en riktigt bra match och styr upp spelet ordentligt när vi fastnar. Hon går på egna genombrott och gör även ett par riktigt snygga framspelningar, kul att se hennes stora utveckling i år.

När det är fem minuter kvar så leder Eslöv med 10-8 när de får en utvisning. Dessa sista minuter genomför vi fantastiskt bra, vi spelar vårt avtalade "sex-mot-fem-spel" och får verkligen till det. Emma och Claudia sätts om och om i läge och de sätter dit sina avslut perfekt bakom Eslövs målvakt. Vi går från underläge 10-8 till vinst 10-13 och när matchen blåses av är det en härlig glädje hos tjejerna, riktigt kul att se :)

Imorgon väntar en tuff match i Gunnesbohallen mot tyska Hamburg Lions med start 13.06, be there!