lördag 21 juli 2012

Åhus Beachhandboll

Då var fyra dagar med beachhandboll i Åhus avklarade. I måndags och tisdags spelade vi i 97-klassen där vi försökte göra två jämna lag. Men att göra två jämna lag är inte helt lätt, då det kan se bra ut på pappret, men sen får man inte till det i praktiken. Iallafall gick det jättebra för lag 1 och medan lag 2 inte riktigt får till spelet. Tyvärr åkte lag 1 ut i kvartsfinalen i A-slutspelet där de mötte Hässleholm.Vi kom lite fel in i matchen och tog ett par felbeslut. När vi låg under stressade vi för mycket och kastade långa bollar mot mål, som tyvärr inte gick in. Lag 2 åkte även de ut i kvartsfinalen, fast i B-slutspelet, där jag tyvärr tycker att vi blir bortdömda. Moa bli nerdragen bakifrån i sista spelminuten och borde utan tvekan fått med sig en straff.

Onsdag och torsdag spelade nio av tjejerna i 95-96 klassen. Första matchen mötte vi GW och fick inte riktigt igång spelet. Men resten av gruppspelet flyger vi igenom och spelar ut lag som är två år äldre. Vi blir tillslut etta i gruppen och går då till A-slutspel. I 16-delsfinalen mötte vi Borlänge och regnet öste ner. Man ska inte skylla på vädret, då det är lika för alla. Men då vi är mindre och yngre så har vi fått leva mycket på tjejernas goda teknik och spela lite taktiskt. Men när det regnar så mycket och bollen blir så hal så fungerar det inte i alla lägen, vi missade ett par inspel och avslut. Tyvärr är det de små detaljerna som avgör och Borlänge vann med 8-6, vilket var riktigt surt då det kändes som tjejerna kunde gått några steg längre.


Efter den här veckan är det några saker som sitter kvar på näthinnan:

  • Fridas grymma målvaktspel, som räddade oss många gånger. Stark att som utespelare gå in och göra så bra ifrån sig, kul!
  • Saras västspel, spelade fram de andra till kanonlägen och släppte dem henne så gled hon igenom själv och missade inte många lägen under de här fyra dagarna, imponerad.
  • Pi tycker jag också varit grym, krigat på bra i försvaret och varit riktigt säker i sina avslut. Tror hon gjorde tre mål på en minut under en utvisningsperiod, coolt.
  • Sen matchen mot Lågan där vi gör en helt perfekt beachhandbollsmatch. Vi spelar lugn och säkert och skjuter 20 skott och missar endast ett. Vi bryter bollarna högt upp i försvaret och vinner tillslut med 19-6. Tjejerna snittar alltså nästan två mål i minuten.
  • Även ett stort tack från mig till familjerna Larsson/Hallström som haft mig och Honken som inneboende på Åhus camping. Hade varit tufft att köra fram och tillbaka varje dag, så är väldigt tacksam!

Nu rullar träningarna på som vanligt fram till vårt träningsläger i Danmark 15-17 augusti. Där ska vi träna på dagarna och bada på Lalandia under eftermiddag och kväll, ser jag fram emot :)



Ta hand om er !

Kram Pernilla

1 kommentar:

Anonym sa...

Ny nedräkning till lalandia nu! ;)
/Pi