fredag 6 april 2012

Första speldagen i Prag.

Efter att ha turistat runt i Prag i två dagar, var det nu dags för första speldagen.

Vi hamnade i en ganska fin hall lite utanför stan. Första matchen mötte vi tyska HCS Magdeburg. Tjejerna inledde lite nervöst men i andra halvlek spelade vi riktigt bra och sprang enkelt ifrån och vann med 18-8.

Nästa match mötte vi det Tjeckiska laget Sokol Poruba. Vi kommer inte riktigt in i matchen och gör många tekniska fel. Segern kändes dock aldrig hotad och vi vann till slut med 16-12.

Sista matchen för dagen mötte vi danska FIF. Ett duktigt och skolat handbollslag med många bra spelare. Det blev en målfattig första halvlek där vi gör tre mål och släpper in två. Ett fantastiskt försvarsspel och en kanoninsats av Lotta i målet. Vi fortsätter spela riktigt bra och hindra FIFs snabba kontringar. Tjejerna krigar verkligen för varandra och flera spelare kliver in och spelar på en riktigt hög nivå. Vi vinner till slut med 10-9 mot det absolut bästa laget i vår grupp.

Nu har vi två matcher kvar i gruppen imorgon. Om vi vinner dessa blir vi etta, vilket vi såklart siktar på.

Kul att se tjejerna leverera det spel som de kan!