söndag 8 december 2013

Dalhem - Team Bohuslän 20-18

Morgonmatch mot Per Johansson lag Team Bohuslän, där han handplockat de bästa spelarna från olika lag. Man kan ju tycka vad man vill om det... Det är iallafall ett lag som är tippat till steg 5.

Matchen inleds ganska trevande från båda håll och det är mållöst i nästan 5 minuter. Därefter rullar det på från bägge lagen. Matchen har ett högt tempo och vi håller jämna steg hela första halvlek. Team Bohuslän leder med en boll i halvlek.

I andra halvlek hade vi bestämt oss för att gå in och fortsätta tro på vårt spel. Vi spelar oss till fantastiska kantlägen som vi tyvärr inte förvaltar. Tjejerna lyckas inte komma runt deras långa, duktiga målvakt, som får rädda alldeles för många skott. Sara och Therese satsar bra på ute på 9-meter, vilket gör att även Claudia får utrymme för ett par fina inspel på linjen som hon satte dit, lugnt och säkert. Emma kommer fri på kontring och gör mål, men landar konstigt och får ont i knäet. För tidigt att säga om det är något allvarligt, vi håller alla tummar för att det bara är en lättare skada och att Emma snart är tillbaka på banan igen. Vi tar ledningen med 19-16 när det är 3 minuter kvar. Tyvärr bränner vi där ett läge, samtidigt som dem får straff och utvisning med sig. Det blir alltså spänning in i det sista, men tjejerna visar upp ett lugn och fixar att spela av de sista minuterna och vi vinner tillslut med 20-18. Matchens lirare blev Sara som gör en fantastisk match, där hon offrar sig hänsynslöst i varenda satsning!

Som sagt tycker jag att vi bränner för mycket lägen och jag anser att vi skulle vunnit den här matchen med betydligt fler mål. Men tjejerna gör en fantastisk krigarmatch från början till slut. Matchen bästa minne är när Sara kommer i full fart, drar på sig spelare, släpper ut bollen med en studs bakom ryggen till Emma som knorrar in den i mål, fantastiskt handbollsgodis!

Nu är nästa match mot KvIK Sport klockan 16.10. Vinner vi den är vi klar gruppetta och har däregenom stor fördel i lottningen till steg 4.