lördag 7 december 2013

Dalhem - Halmstad

Första matchen spelades mot Halmstad, ett duktigt lag som till största del bestod av 98or. Våra tjejer var otroligt spelsugna då stormen Sven stoppat oss från träning i några dagar när hallarna varit stängda.

När matchen drog igång var det precis som det brukar en del nerver med i spelet. Även en del spelare som var lite väl övertaggade i början. De första minuterna gör vi en del tekniska fel och tittar inte alls på målvakten vid våra avslut. Lotta startar matchen med många fina räddningar och efter fyra minuter tar vi äntligen ledningen med 1-0. Vi tuggar på bra och tar ett par bollars ledning som vi håller hela matchen igenom. Det enda vi egentligen har problem med bakåt är deras duktiga linjespelare som får komma fri lite väl lätt. Jag tror dock ändå vi leder i halvlek med 14-9.

I andra halvlek höjer vi oss ett snäpp och Sara står för ett par riktigt fina individuella prestationer. Pi gör ett inhopp på höger 9 och gör det riktigt bra. Även Sanna ska ha ett stort plus för sitt fina inhopp i slutet av matchen, med fina satsningar, genombrott och kantskott. Matchen vinns tillslut med hela 30-20 och det utan att vi egentligen gör en så speciellt bra match. Matchens lirare blev Claudia, som efter en tung start höjde sig ordentligt både bakåt och framåt inne på linjen.

Roligt att se så mycket publik på läktaren, hoppas på lika fullsatt i morgondagens matcher. Klockan 10.00 möter vi Team Bohuslän, där måste vi vara på tårna redan från början.