onsdag 3 juli 2013

Match mot Skånela

Dags för dagens andra match och även denna gången mot ett svenskt lag. Det var Skånelas 96or som blev tvåa i SM förra året, ett lag vi inte mött tidigare. Matchen började (som vanligt) lite trögt från vår sida, deras nr 13 sätter ett otroligt tryck på vårt försvar som står och sover. Den här tjejen var fantastiskt duktig och fick göra lite som hon ville, sköt hon inte i krysset så spelade hon in till deras duktiga linje. I halvlek ligger vi under med hela 22-13.

I andra halvlek bestämmer vi oss för att gå in och ge dem en bättre match och visa vad vi kan. Det lyckas vi faktiskt med och spelar fantastiskt bra stundtals. Riktigt roligt att möta ett såhär bra lag och kul att vi kunde ge dem motstånd i andra halvlek. Jag tycker Pi gjorde en bra match, både i kontringarna och i läget. Även Cludia jobbar hårt i det tysta, hon fick inte riktigt till det i försvaret i första halvlek men lyfter sig i andra och stänger igen. Framåt sliter hon hårt för att ge dem andra luckor och har blivit lugn och säker i läget. Emma fick in en knorr i matchen, alltid kul att se. Matchen slutar 31-27 efter att Sara satt ett frikast över Skånelas mur efter signal, grymt. Vi vinner alltså andra halvlek med fem bollar. En rolig match där det bjöds på tuff men väldigt fin handboll.

Tyvärr ledde detta ju till att finalplatsen rykte. Imorgon spelar vi sista gruppspelsmatchen mot tyskorna och sen väntar match om 3-4 plats.
 
/Pillan

Ps. Vad roligt att ni kommenterar, mycket roligare att skriva då ;)




6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kämpat tjejer. Hoppas att det blir brons hem till lilla söderkulla Malmo. Vamoooooos........

Anonym sa...

Tack Pillans för bra uppdatering. Synd att tjejerna förlorade. Vi får hoppas på en ny och bättre dag imorgon.

Anonym sa...

Synd dom förlorade , lycka till i morgon :) /Rita

Anonym sa...

Har ni koll på hur dax andra matchen är?!?!/KiA

Anonym sa...

Hmm Åka till Spanien och förlora mot 2 svenska lag ;-( , tråkigt. Men jag vet att ni kämpade grymt. Lycka till i fortsättningen och ha en FANTASTISK tid tillsammans i värmen :-)

/Glenn

Pernilla Andersson sa...

Den andra matchen spelad kl 15 :)