söndag 7 oktober 2012

SM: Dalhem-H65 24-26

Första fem minuterna står vi mest och tittar på H65 när de spelar handboll. Tjejerna går in med alldeles för stor respekt. Vi tar en tidig time-out och efter det släpper det lite och tjejerna börjar spela handboll igen. Vi får inte riktigt stopp på deras nr 14 och vi går därför ut och plockar bort henne. Det gör att vi knappar in och i halvlek ligger vi endast under med tre bollar, 14-17.

Vi försöker tagga till tjejerna i omklädningsrummet och få dem att tro på vinst. Tjejerna blandar och ger framåt i andra, vissa spelmoment fastnar på näthinnan. Sara snor bollen i försvaret, drar den direkt upp, rakt över hela planen, Pi fångar den, hoppar upp på ett steg och drar dit bollen. Det står nu lika och det är två minuter. Vi gör ett misstag framåt och blir straffade direkt, kommer till bra läge som vi bränner och där är tyvärr matchen körd. Matchen slutar 24-26.

Direkt efter matchen är det stor besvikelse. Vi möter ett riktigt bra lag, som vi för första gången är riktigt nära att slå. I handboll är det små marginaler som avgör och idag har vi inte de marginalerna på vår sida. Men tjejerna gör mycket bra i den här matchen och det är de bitarna vi får ta med oss. Spelarna i H65 är trots allt ett år äldre än våra tjejer, ett års mer träning och ett års mer styrka och muskler.

Matchens lirare gick till Sara, som i andra halvlek kom igång både med skott utifrån och genombrott.

Mia och Kickis kommentar efter matchen var: "den här matchen var verkligen värd pengarna!"