söndag 28 april 2013

Skånemästerskapen 2013

I helgen skulle det avgöras vilka lag som var bäst i Skåne. I årets upplaga var det åldersgrupperna 03, 00, 99 och 97 som fick spela (det året man inte spelar SM i rätt ålder). Att Dalhem var representerade i alla flickfinaler visar på att klubben har väldigt duktiga tjejer just nu, riktigt kul.

Här nedan kan ni se resultaten för oss:

Eslöv-Dalhem 10-22
Dalhem-Hässleholm 20-13
Dalhem-H43 Lund 13-16
H43/Lundagård-Dalhem 22-27 (Kvartsfinal)
261 Ankaret-Dalhem 18-21 (Semifinal)
Dalhem-H43 Lund 14-11 (Final)

En riktig krigarinsats av tjejerna denna helg och som tränare känner man stor stolthet en kväll som denna. Sex matcher 2x20 minuter på två dagar är ett tufft spelschema och tar på krafterna. Den största glädjen denna helgen var dock att se Lotta tillbaka i målet och vilken comeback hon gör, fantastiskt. Att vi lyckas vinna turneringen med en utespelare i målet ca 25 minuter per match är enormt imponerande. Både Therese och Pi ska ha en stor eloge för att de ställer upp och ställer sig i mål, laget framför jaget. Det är väldigt många av tjejerna som kliver fram och gör det fantastiskt bra denna helg, hade kunnat räkna upp hur många som helst som kommer upp på riktigt hög nivå. Det är så kul att se deras individuella utveckling under året och att hårt arbete faktiskt ger resultat.

Laget har nu vunnit tre av tre möjliga skånemästerskap och det tycker jag bevisar en hel del. Nu låser vi in bollarna i förrådet en månad för att fokusera på fysiken. Ett skönt avslut på denna handbollssäsong!








Inga kommentarer: